Getuigenis: Een hardloper met een missie

Fanatieker lopen, vaker, langer en harder… is dat Gods wil?

Simon Visser getuigenis

Hardlopen is een gezonde verslaving. Maar soms wordt het meer een obsessie. Prestatiedrang kan je ervan weerhouden te leven naar Gods wil. De Here gebruikte dan ook enkele blessures om Simon Visser tot inzicht te laten komen. U leest zijn boeiende getuigenis hieronder.

Getuigenis van Simon Visser

Mijn naam is Simon Visser. Ik ben een hardloper met passie voor Jezus en Zijn kerk. Op sportief gebied zoek ik al van jongs af aan nieuwe fysieke uitdagingen. In het christelijke gezin waar ik opgroeide, kreeg ik alle mogelijkheden om te skeeleren, schaatsen, voetballen, fietsen en hardlopen. Mijn ouders reden me het hele land door naar verschillende wedstrijden en competities. Een mooie tijd.

Na een dubbele beenbreuk tijdens een voetbalwedstrijd besloot ik mij alleen nog te richten op het hardlopen. Ik werd steeds fanatieker en trainde steeds vaker, langer en harder. In mijn prestatiedrang naar steeds snellere tijden en meer overwinningen raakte ik echter geblesseerd in de aanloop naar mijn eerste, snelle marathon. Een vervelende scheenbeenvliesontsteking wilde maar niet overgaan. Elke keer probeerde ik voorzichtig de trainingen op te pakken, maar telkens was het tevergeefs. Toen ik tijdens een nieuwe poging weer verplicht moest gaan wandelen, omdat de pijn te hevig werd, was het alsof de Here God rechtstreeks tot me sprak. Ik stelde mezelf hardop de vraag: ‘Wie staat er op nummer 1?’ Het antwoord was snel gevonden. Ik besloot per direct dat de Here God op nummer 1 moest staan en dat mijn hardlopen alleen nog tot eer en glorie van Hem zou zijn.

In de periode die volgde kon ik mijn trainingen voorzichtig weer opbouwen. Hoe ik zou gaan hardlopen in dienst van de Heer wist ik toen nog niet. Ik mocht weer genieten van mijn rondjes hardlopen, maar ik trainde niet meer dagelijks en ook niet meer zo lang. De tijd die ik hierdoor overhield gebruikte ik voor mijn gezin en de Here God. Ik bracht meer tijd door in Zijn Woord en in gebed. Ik merkte dat mijn geloof groeide en dat mijn leven aan het veranderen was. Alhoewel ik mijn hele leven al christen ben en gelovig ben opgevoed, mocht ik ineens nieuwe stappen zetten in geloof.

“Want de oefening van het lichaam is van weinig nut, maar de godsvrucht is nuttig voor alle dingen.” 1 Tim. 4:8

Bewegen voor de vervolgde kerk

Een van die stappen was gaan werken bij Open Doors. Ik moest een vertrouwde en prettige werkomgeving op een steenworp afstand van mijn huis achterlaten en een enorme stap buiten mijn comfortzone zetten richting Open Doors. Deze stap zou mijn leven nog meer veranderen en mijn geloofsleven nog verder verdiepen. Elke dag ben ik de Here God dankbaar dat Hij me op deze plek is gaan gebruiken voor Zijn kerk.

Mijn werk bij Open Doors bestaat uit verschillende onderdelen. Als spreker ga ik al jaren het land in en daarnaast schreef ik het boek ‘Vastberaden – in beweging voor de vervolgde kerk’. Door mee te doen met de Muskathlons van Open Doors mag ik hardlopen voor God. Door te spreken, te schrijven, hard te lopen en op elke mogelijke manier te delen uit het Woord en over de vervolgde kerk, mag ik de boeiende en opgedane lessen doorgeven en daarmee tot inspiratie zijn. Nog steeds houd ik ervan om fysieke uitdagingen op te zoeken, al is dat altijd met een hoger doel dan de sportieve prestatie zelf. Ik voel me aangevuurd om door mijn hardlopen heen christenen in Nederland en België op te roepen om mee te bewegen door te bidden, te geven en te gaan of op welke manier dan ook bij te dragen aan de eenheid van Gods wereldwijde kerk. Ik voel me daarnaast sterk aangevuurd om de boodschap en het verhaal uit de vervolgde kerk te delen en daarbij te benadrukken dat we één wereldwijde kerk zijn, verbonden in de machtige Naam van Jezus.

En dat… heeft consequenties voor een ieder die hoort bij Zijn kerk!

Simon Visser
Open Doors Nederland