bijbelverzen over hardlopen

LOPEN IN BIJBEL

Gods Woord is hét mooiste motivatieboek voor hardlopers

In Gods Woord staan verrassend veel teksten die over hardlopen gaan. In de komende posts zullen we er enkele bespreken. Er zit immers altijd een les in voor ons als gelovigen én voor ons als lopers.

De haas en de schildpad

Laten we van start gaan met een tekst uit Prediker 9:1: “Wederom zag ik onder de zon, dat niet de snelsten de wedloop winnen ….want tijd en toeval treffen hen allen”.

Misschien loop je as zaterdag ook wel de 10 miles van Antwerpen? Wij alvast wel. En wat mij altijd opvalt bij de start van zo’n wedstrijd is dat je er lopers van alle pluimage ziet: de überatleet die alleen oog heeft voor zijn hartslagmeter, het dikkertje waarvan je denkt dat die de finish niet haalt, de fashion loper met blits looptenue aan, de carnavaleske zondagsloper die zonder voorbereiding de 16km probeert de overbruggen …

Ik ben vaak met verstomming geslagen als ik zie dat het dikkertje als eerste over de meet komt. Vastberadenheid en karakter zit in het hoofd van atleten. Wij vergapen ons soms op het uiterlijk, de spiermassa en de uitrusting van de loper.

“Wederom zag ik onder de zon, dat niet de snelsten de wedloop winnen.” Pred 9:11

Wat is je objectief?

Maar hoe komt het dat de überatleet die toch de snelste loper zou moeten zijn niet de wedloop wint of misschien een DNF achter zijn naam krijgt? Een zonneslag, een omgezwikte voet, slecht verteerde energie bars, een trage wave, … er kunnen honderden externe factoren zijn waardoor je je objectieven niet haalt.

Prediker gebruikt dit ezelsbruggetje om ons duidelijk te maken dat tijd en toeval ook ons treft in het dagelijkse leven. Waardoor we onze objectieven niet halen. Maar wat is ons echte objectief eigelijk? Is het niet een plekje in het Vaderhuis? Misschien voel je je momenteel wel een geestelijk dikkertje en zie je op tegen de wedstrijd van je leven. Gelukkig hebben we de beste personal coach ooit: de Here.

Veel loopplezier.

Anderen lazen ook deze artikels

2020-07-04T14:18:13+00:00Door |Bijbelvers over lopen, Motivatie|