Getuigenis Stijn

Ik loop zonder muziek, zodat ik mij kan focussen op het lopen en kan genieten van Gods schepping.

bijbelverzen over hardlopen

Welnu dan, laten ook wij, nu wij door zo’n menigte van getuigen omringd worden, afleggen alle last en de zonde, die ons zo gemakkelijk verstrikt. En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt,
Heb. 12: 1

Hoe lang heb je de loopmicrobe al te pakken?

Ik ben al van kleins af aan met sport bezig. Ik heb een sport richting gevolg op school. Thuis ben ik ook continu bezig geweest met allerlei sporten. Sinds november 2016 ben ik intensief bezig met lopen, dan ben ik begonnen met trainen voor een marathon. Dit door intensieve persoonlijke begeleiding van Maarten Oris. Ik ga in juni 2020 mijn derde marathon doen. Ik kan ook wel genieten van duatlon of triatlon wedstrijd.

Welke Bijbeltekst kan je motiveren om te lopen en waarom?

Ik probeer elke keer voor ik vertrek 1 Petrus 5:7 te lezen. ‘’Gooi alles waar je je zorgen over maakt maar in Gods handen, want Hij zorgt voor je.” Zo kan ik gerust vertrekken. Maar in mijn ogen is je zorgen in Gods handen geven ook iets positief. Bijvoorbeeld als je blij bent over iets, vertel ik het Jezus gewoon. 🙂 dat zijn ook zorgen in mijn ogen.

Wat is je favoriete loopafstand?

Momenteel is 42,2km of makkelijker gezegd de marathon mijn favoriete afstand. Ik loop alle afstanden wel graag. Ik wil later zeker nog langere afstanden als uitdaging aangaan. 🙂

Helpt lopen om dichter bij de Here te komen?

Door de bijbeltekst 1 Petrus 5:7 te lezen voor ik vertrek, ben ik van het begin van mijn training met mijn gedachten bij God. Ik loop zonder muziek, zodat ik mij volledig kan focussen op het lopen en kan genieten van Gods schepping. Tijdens het lopen praat ik met Jezus onderweg, door te vertellen waarmee ik bezig ben in mijn hoofd, door te bidden, … of ik maak gewoon mijn hoofd leeg.

Met welk merk schoenen loop je?

Het merk van mijn loopschoenen is Saucony.

Welke ultieme loop tip heb je voor andere lopers?

Geniet van de tijd als je aan het lopen bent. En zoek een personal coach of begeleider

Lees ook de andere getuigenissen.