Getuigenis Jurgen

Hardlopen is een goede uitlaatklep voor stress en het verhoogt de weerstand.

bijbelverzen over hardlopen

Welnu dan, laten ook wij, nu wij door zo’n menigte van getuigen omringd worden, afleggen alle last en de zonde, die ons zo gemakkelijk verstrikt. En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt,
Heb. 12: 1

Hoe lang heb je de loopmicrobe al te pakken?

Ik ben altijd vrij sportief geweest: na 20 jaar voetbal in combinatie met 25 jaar mountainbiken, hing ik mijn fiets aan de haak 3 jaar geleden. Ik ben dan overgeschakeld op hardlopen om meer tijd te kunnen doorbrengen met het gezin. Mijn met vrouw volgen we onze sportieve, baskettende dochters van 12 en 13.

Welke Bijbeltekst kan je motiveren om te lopen en waarom?

Hebreeën 12:1 Een prachtige tekst waar we opgeroepen worden om de wedloop te lopen die voor ons ligt omringd door een menigte getuigen of geloofshelden.

Wat is je favoriete loopafstand?

11 en 12 km. Ik loop 2 keer per week ‘s ochtends. Op woensdag 12 en op zaterdag 11 km

Helpt lopen om dichter bij de Here te komen?

Als ik loop, word ik stil en luister wat God wil zeggen. Er zijn veel momenten geweest dat ik geïnspireerd door Gods schepping een foto onderweg maakte en Hij me al zei wat ik er als bemoediging bij kon posten op instagram. Dit doe ik nu minder, maar ik blijf in gesprek en luister. Maak eens een praatje als je wandelt of alleen bent.

Met welk merk schoenen loop je?

Ik koop ieder jaar opnieuw een paar goedkoper schoenen: mijn eerste 2 paren waren Nikes. Momenteel heb ik Adidas schoenen. Ik loop hoofdzakelijk offroad en ze slijten ook op een jaar zowel onder- als bovenkant. In juli is het weer tijd voor een nieuw paar. Het merk maakt me echt niets uit. Misschien ga ik wel eens bij Decathlon shoppen deze keer.

Welke ultieme loop tip heb je voor andere lopers?

In gezelschap lopen is heel leuk, alhoewel alleen ook zijn charmes heeft. Je moet dan met niemand rekening houden. Ik loop samen met onze sportieve Engelse cocker. Hij loopt sneller dan mij, maar sinds 6 maanden vormen wij een onafscheidelijk duo. Hij kijkt ernaar uit wanneer ik zomer en winter in korte broek ‘s morgens voor zijne neus  sta. Zijn staart begint te kwispelen. Als ik eerst nog dingen ga doen, komt hij alle aandacht vragen. Met een blik van ‘wanneer gaan we vertrekken?’ trekt hij aan je. Het is een goede uitlaatklep voor stress en het verhoogt de weerstand. Sinds 3 jaar ben ik bijna niet ziek meer.

Lees ook de andere getuigenissen.