Getuigenis Eleni

Het zit in ons hoofd dat we willen opgeven maar we kunnen veel langer dan we denken.

bijbelverzen over hardlopen

“Want niemand heeft ooit zijn eigen vlees gehaat, maar hij voedt en koestert het, zoals ook de Heere de gemeente.”
Efez. 5: 29-30

Hoe lang heb je de loopmicrobe al te pakken?

De eerste keer dat ik heb gelopen was op school in het 1ste middelbaar. Toen merkte ik dat ik er best wel goed in was en het leuk vond.  Vanaf toen ben er mee begonnen en een paar jaar later toen ik startte met voetbal werd de motivatie groter om echt een conditie op te bouwen.

Welke Bijbeltekst kan je motiveren om te lopen en waarom?

Efeziers 5: 29-30: Geen mens haat zijn eigen lichaam, maar verzorgt het en voedt het. Zoals ook Christus zorgt voor de gemeente, zijn lichaam, waarvan wij deel uitmaken. Het is belangrijk om ons eigen lichaam goed te verzorgen omdat we dit van God gekregen hebben. Een gezonde evenwichtige levensstijl hoort daar zeker bij denk ik.

Wat is je favoriete loopafstand?

10 Km, doe het zeker niet altijd maar dan heb ik het gevoel dat ik er een goeie loopsessie heb opzitten

Helpt lopen om dichter bij de Here te komen?

Rechtstreeks voor mij niet special maar door te lopen kan ik wel even de stress van het dagelijkse leven eruit laten en dat kan er dan wel voor zorgen dat ik terug rust heb en tot God kan komen en de tijd vrijmaak om in zijn woord te lezen.

Met welk merk schoenen loop je?

Nike

Welke ultieme loop tip heb je voor andere lopers?

Planning en opbouw is zeker belangrijk maar de belangrijkste vind ik toch gewoon doorzettingsvermogen. Het zit vaak in ons hoofd dat we moe zijn of willen opgeven maar we kunnen vaak nog veel langer dan we denken.

Lees ook de andere getuigenissen.